Scroll naar beneden voor meer honden...

Voor een compleet overzicht van de asieldieren kunt u het beste kijken op de website of Facebookpagina van het dierenasiel zelf. De algemene info over Nederlands Limburg wordt zo snel mogelijk aangevuld.

Onderstaand aanbod wordt met regelmaat bijgehouden om u zo up-to-date mogelijk te informeren.Mocht u toch onverhoopt onjuiste informatie aantreffen, dan kunt u contact met ons opnemen via: dierenliefde@hotmail.com.

Dierenliefde Limburg is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie maar proberen de informatie zo zorgvuldig mogelijk over te nemen van de dierenorganisaties.

 • Wie helpt Vicky aan een goed thuis?

  Vicky is een kruising Chow-Chow geboren in het begin van 2011. Vicky wacht ondertussen al heel lang op een lief baasje.
  Vicky heeft een prachtige bruin-zwart gemêleerde langharige vacht en heeft een schofthoogte van 47 cm. Oorspronkelijk komt Vicky uit Orihuela, Spanje, waar ze werd binnen gebracht met puppies, die allemaal geadopteerd zijn.
  Momenteel bevindt Vicky zich in de opvang in België. Ze is een hele energieke dame en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Ook gaat ze graag wandelen. Haar toekomstige baasje moet wel stevig in zijn schoenen staan want ze is sterk, maar met de juiste begeleiding en rust en regelmaat zal dat helemaal goed komen.
  Vicky kan goed met soortgenoten omgaan, maar wordt het liefste geplaatst bij een onderdanige reu.
  Ook is ze waaks en als ze denkt dat er iets niet in orde is, zal ze zeker blaffen! Maar ook hierin is Vicky goed corrigeerbaar.
  Vicky zoekt een baasje die haar regelmaat en een consequente opvoeding/ begeleiding kan geven.
  Vicky is heel graag buiten dus een tuin is zeker een must. Een blokje om in een drukke buurt of stad is voor haar niet haalbaar.
  Met katten kan ze beslist niet om gaan.Voor meer info kan u mailen naar: adopties.lorea@hotmail.com of via: info@lorea.be of via het contactformulier op de website https://lovingrescuedanimals.weebly.com/.
  U kunt ook bellen naar 0475 89 14 89. Wilt u dan wel even een berichtje inspreken zodat we u kunnen terugbellen als u hulp nodig heeft bij het één of ander.

 • Robin zoekt lieve maar consequente baas

  Robin is een knappe zwarte kruising Labrador reu en verblijft in dierenasiel Sint-Truiden. Robin werd in beslag genomen. Hij leefde niet in de meest hondvriendelijke omstandigheden! Nu is hij vrij voor adoptie en zoekt hij een gepast thuis. Zijn geboortedatum wordt geschat op januari 2012. Robin is een lieve en gezellige hond! Ondanks zijn leeftijd is hij nog actief en energiek. Hij wandelt fijn aan de leiband en geniet van een deugddoende wandeling! Te lang wandelen gaat niet omdat zijn ellebogen niet zo goed zijn, maar hij kan meermaals per dag kort wandelen.
  Robin is zindelijk, maar niet echt gewend aan het leven in huis: daardoor is hij snel overprikkeld en dit vertoont zich in 'steelgedrag'. Hij steelt dan voorwerpen en eten. Dit is vermoeiend en vergt een speciale aanpak de eerste weken na adoptie. Dierenasiel Sint-Truiden zoekt dan ook mensen die gemotiveerd zijn om hiermee om te gaan en de tips van het asiel op te volgen. Robin is een hele vriendelijke en lieve hond, maar heeft wel een lichte vorm van bezittingsdrang. Als mensen niet juist daarmee omgaan, houdt dat risico's in.
  Gelukkig is hij gek op snoep en knabbels. Hier ruilt en werkt hij graag voor. Een Kong vindt hij ook super leuk en is ideaal wanneer hij even alleen is. Robin is een erg mensgerichte hond. Robin is een prachthond als je een kameraad voor het leven zoekt. Hij heeft een duidelijke Will to Please. Hij heeft alleen even een paar dagen gewenning nodig. Meer info: http://dierenasielsinttruiden.be/dieren-in-het-asiel/zoekertjes-honden

 • Deze Dino is heel ongevaarlijk!

  Deze grote, vriendelijke kruising van 40 kg heet Dino. Dino is een tijd geleden door Dierenasiel te Born herplaatst toen zijn baasje overleden was. Bij het 2e baasje ging het niet meer omdat ze te weinig tijd voor hem hadden en het uitval gedrag naar andere honden een groot probleem werd.

  Dino is een ontzettend lieve, aanhankelijke, vrolijke hond naar mensen. Hij kan het ook goed vinden met kinderen. Binnenshuis is het een ontzettende lieverd en is hij graag in de buurt van mensen. Maar een groot aandachtspunt van Dino is zijn gedrag buiten aan de riem naar andere honden. Hij is gewend aan de muilkorf en laat deze goed omdoen. Ook lijkt hij er buiten heel weinig last van te hebben.
  Dino zoekt een baas die stevig in zijn schoenen staat. Iemand die hem fysiek aankan met uitlaten (zeker als hij uitvalt is hij heel sterk). Mensen met een goed omheinde tuin in een buurt met heel weinig andere honden zou voor hem het beste zijn.

  Asiel
  Dierenbeschermingscentrum Limburg
  Langereweg 9
  6121 SB Born
  Tel.: 0888113600
  E-mail: limburg@dierenbescherming.nl